Kageprinsessen

Mit foto
Navn: Signe
Sted: Frederiksværk, Denmark

Jeg hedder Signe. Jeg er mor til Hans (2005) og Ane (2007) og arbejder til daglig som kvalitetschef på en medicinalvirksomhed. Når jeg har tid holder jeg af at bage og lave mad. Denne blog handler primært om at lave kager. Og så selvfølgeligt om at pynte dem. Mest af alt fordi det giver glæde, fornøjelse og udfordring.

fredag den 27. november 2009

Give away julekalender


Lavendel har en dejlig blog med masser af hygge og klassisk dansk "almue" og nu har hun så lavet en julekalender, som er et besøg værd.

Etiketter:

lørdag den 21. november 2009

Slik - Vasketøj - Julepynt

Jeg er blevet tagget til en lile juleleg af Grith. Jeg har fået valget mellem slik, vasketøj og julepynt.

Lige nu er det faktisk muligt at se bunden af mine tre vasketøjskurve - dem alle tre. Det er jo nærmest et mirakel, men egentligt ikke synderligt interessant. Og hvordan det lige matcher jul har jeg ikke helt luret, men faktsik er det sådan at når vejret er vinteragtigt hober vasketøjet sig mindre op, nok fordi haven får mindre opmærksomhed. Og det er stadig ikke særligt interessant.

Julepynt - tjahh - jeg er ikke startet endnu og ungerne plejer at lege med det til en grad hvor det ikke overlever fra jul til jul, men det er jo børnenes fest, og ja så var der lige den dag i sommers hvor de tog alt julestads ud af skabet og spredte det i hele underetagen og jeg blev møjsur, men egentligt var dte meget sødt og de nød det.

Juleslik er jeg derimod helt passioneret omkring. Voksenjuleslik. Oftest i varianter med marcipan som basis med spiritus af den ene eller anden slags, krydderier og overtrukket med chokolade. Og jeg er ikke startet endnu i år, men der er jo længe til jul. Jeg har da heller ikke købt alle julegaverne endnu, for det er meget længe til jul, i hvert fald indtil dagen før, så er der ligepludseligt ikke længe til mere, nå men jeg har jo også købt de første par gaver, så heltskidt er det ikke.

Granatæblesirup i marcipan er en af mine favoritter. Lidt på højde med citronlikør, revet citronskal og kokos i marcipan. Og så den gamle klassiker med kirsebær i rom i marcipan. Kirsebærrene skal helst have ligget i rom i årevis, men sidste løb jeg tør for "gamle" kirsebær, så i år bliver det med denne sommers høst.
Nå men måske skulle jeg bare tage nogle billeder, når jeg lige får sat fut i juleslikken, så derfor kommer der noget efterårsslik i stedet og det er så tilgengæld børnevenligt og sundt.

Æbleskiver og pæreskiver

Krukken var fyldt for ikke så længe siden, men periodevis forsinder der mange æbler. Børnene tror faktisk at det er slik - eller i hvert fald spiser de bjergevis, når de selv får fingre i krukken.
Æbler og pærer skæres i tindetynde skiver og lægges på bagepapir i et lag. Bagepladen placeres i ovnen med varmluft ca. 75 i en to til fire timer. Der skal være en sprække åben til ovnen for, at fugten kan komme ud. Hvis man kommer til at starte på et tidspunkt, hvor det bliver nødvendigt at sluke ovnen eller bruge den til noget andet undervejs, så kan man bare dele tørringen op i flere omgange.

Jeg har lyst til at tagge Sifka til denne leg fordi jeg nyder hendes indlæg og fordi hun var den som fik mig grebet af bloglæsning.
Jeg har lyst til at tagge Sif fordi hun er modig og sej og fordi hun har talent.
Og så har jeg lyst til at tagge Signe, fordi hun kan noget med mad med holdning.

Og jeg vil gerne give dem juleudfordringen Surt - Sødt - Salt. Og så måske fordi de tre S'er passer til de tre S'er... Og jeg håber de vil lege med.

torsdag den 5. november 2009

Min farfars 93 års fødselsdag

Min farfar er en dejlig mand, som vi holder meget af. Så jeg ville gerne lave en kage til ham - og jeg var jo alligevel i gang med alle barnedåbskager, så en fra eller til. Kagen er hvid chokolademudcake med vanilleIMBC. Jeg tror faktisk hvid mudderkage er en favorit. Den bliver god hver gang - ja altså når jeg ikke lige klare at brænde chokoladen på i gryden, når jeg smelter den, men så er det jo godt atid at have reserver af hvid chokolade, for jeg kender jo godt begrænsningen i hvor ofte jeg brænder chokoladen på. Og min søde gamle farfar blev glad for kagen og spiste begge fisk. Fiskeøjnene er sådan nogen bamse-nogen som kan rystes og er af plastik, men jge syntes de var så sjove og ja så kom de altså på. Fiskenes farve er lavet af Ane, som er glad for at lege med mors modelervoks, men nogen gange får blandet farver til grumset snadder og så var det faktisk at jeg tænkte at hvis jeg blander snasket op med lidt blå, så ligner det lidt en fisk og så blev det sådan. Kagens overflade skulle ligne et hav og billedet yder ikke rigtigt retfærdighed til farverne som er blå, grønne og blågrønne og som jeg egentligt syntes var rigtigt gode oglidt bølgende.
Fiskestangen med hjulet er jeg svært glad for og jeg synes den er ret vellykket.
Så alt i alt en rigtig succes-kage og den blev godt modtaget af fødselaren. Og han får en igen næste år, når han holder sin 94 års fødselsdag...

Etiketter: , ,

Bagsiden af medaljen

Nå men jeg synes måske også lige I skulle have mulighed for at se bagsiden af medaljen.... Jeg har placeret en fluesvamp og synes egentligt selv at det er morsomt....

Etiketter: ,

De sidste tre kager til Freja og Viktor

Denne kage er Viktors kage. Den er lavet af mørkchokolade mudcake og lagt sammen om blåbærIMBC, så den var lidt drenget også indeni.

Denne kage er Frejas kage. Den er lavet af hvide mudcakebunde og lagt sammen med hindbærIMBC, så der var lidt pigesød, da der blev skåret i den.

Denne kage skulle symbolisere Viktor og Freja og deres to søskende Lukas og Alma. Viktor og Freja er søskende og derfor ligger de i samme bladkrans, mens Lukas og Alma har fået hver sin krans at ligge i.

Etiketter: ,

Kagekursus

Jeg har haft kagekursus på mit arbejde (afholdt af PiaMarianne http://kageriet.net/). Det var en supereftermiddag, som var hyggelig for alle. Jeg fik lavet denne kage, hvor roserne er langt pænere end de ynkelige eksempler jeg før har lavet. Kagens kanter er næsten pæne og hold da op, hvor havde PiaMarianne meget lækkert legetøj. Jeg er kun lidt misundelig.

Etiketter: ,